Ma csak egy rövid történetet akarok elmesélni, mert egy praktikus tanácsom van Számodra. Abban fog segíteni, hogy boldogabbnak érezd magad, és ettől mellékesen jobb vezető leszel.
Kezdhetjük?
 

Mi bajom a rádió csatornákkal?

Hosszú évekkel ezelőtt váltottam rádiót. Akkor jött divatba a reggeli műsor műfaja, ahol már nem csak bemondó volt, hanem műsorvezetők is. Azt vettem észre, hogy folyton felidegesítenek ezek a műsorok, mert mindig cinikus humorral figuráztak ki valakit, aki épp nem volt jelen. Ezzel én nagyon nem értek egyet. De a hallgatók nagy részének valószínűleg tetszett, mert sikeres lett a műsor.
Na, ekkor váltottam egy másik rádió állomásra. Aztán itt is elkezdtek sokat beszélni nem épp szimpatikus stílusban.
 

Mentem tovább…

Akkor megint váltottam egy olyan csatornára, ahol a legnagyobb részben klasszikus zenét játszanak, ami számomra lélekemelő, kikapcsol. Viszont nemrég lecserélték a reggeli műsorvezetőt, és egy kifejezetten negatív életszemléletű, borúlátó, cinikus pasas lett a helyettese. Van nála egy ilyen rovat: az óra mottója. Mindig mond egy orbitális baromságot. “Mindegy, hogy milyen rossz a gyerek, a lényeg, hogy adókedvezményt kapunk érte.”
A sok hülyeség hallatán ökölbe szorul a kezem. Én nem így akarom kezdeni a napot, hanem szépséggel, harmóniával, valójában vicces poénokkal. Most még nem tudom, mi szóljon reggelente, de az biztos, hogy ezt a negativitást nem hallgatom tovább.
 

Miért létkérdés vezetőként, hogy ne engedd be a rossz hangulatot az életedbe?

Hiszen táplálkozni kell előbb, hogy utána másoknak tudjunk adni. Vezetőként különösen, hiszen a munkatársaimnak is én adok erőt, de tanácsadóként az ügyfeleimnek is. Nekem is töltődnöm kell. Reggel a rádióban ezért olyat szeretnék kapni, ami nekem jó, ami visszatölt. Ugyanígy megválogatom azt is, hogy kik a barátaim, mik azok a hobbitevékenységek, amik pluszt adnak az életemhez, nem csak elviszik az időt.
Vezetőként pedig az a feladatom, hogy olyan hangulatot és helyet biztosítsak a munkatársaknak, hogy feltöltődjenek, ne pedig leterhelten menjenek haza.

Törekedj Te is arra, hogy felemeld az embereid hangulatát. Ehhez érdemes arra is figyelned, hogy töltekezz.

Szeretnél jó munkatársakat felvenni? Akkor kezdd itt a folyamatot, hogy ne kelljen hónapokig feleslegesen kutatnod.

 
Nemes-Nagy Szilvia
Személyzeti és vezetési szakértő
Építsd Fel A Csapatod!