Tesztjeinket a legtöbben a jelölttesztelésre használják, azaz eldönteni, hogy ki a jobb, csapatba illőbb jelölt az esélyesek közül. De milyen értéket tud adni a Performia azzal, hogy visszajelez egy embernek a személyiségéről?

Az egyénben felmerülnek kérdések saját magával kapcsolatban:

  • Miért ilyen vagyok?
  • Miért beszélek túl sokat?
  • Miért vagyok bátortalan?
  • Miért nem tudom ezt megcsinálni?
  • Miért kellett ezt tennem?

Sok bizonytalanság van, ami a figyelmünket igényli nap, mint nap.

Mi történik a teszt kiértékelése után?

Szenvedélyes tesztértékelők vagyunk. Miért? Mert amikor egy egyén kitölti a személyiségtesztet, kiértékeljük, és megértést kap magáról, olyankor rájön, hogy mindennek van oka, és az ok sosem az, hogy “én rossz vagyok”. Felemelő érzés látni ezt a megkönnyebbülést és reményt a partner szemében.

Attilával is így volt. Leírta nekünk tapasztalatait. Nézzük meg, mit mondott!

Attila levele

„Kedves Ági!

Kellemes környezetben, kellemes fogadtatás után láttam, leltem önmagamra, pedig a hóhért akasztották! 🙂

Minden ember, aki becsületesen tölti ki a tesztet, annak hűen visszatükrözi önmagát és a hozzáértő segítségével néhány apróságra, összefüggésre, hívja fel a figyelmet, teljesen tényszerűen, hogy az életében bizonyos helyzetekben hogyan használja a képességeit és mire.

Tanulságos, látványos, gyors és vitán felül állóan meggyőző, annak aki őszinte magához, illetve ahhoz, aki kiértékeli számára a tesztet.

Enélkül a segítség nélkül lehet, hogy csak hetek, hónapok, évek múlva vagy bizonyos helyzetekben derül ki: ki is vagy te barátom.

Amikor 4 szóból megtudod, hogyan, kit és mit keress, azért az bámulatos.

Jelenleg a pszihológusok, marketingesek uralják ezt a személyzeti, párválasztási, emberi kapcsolatok, főnök beosztott munkatársi kapcsolatok témakörét, ami miatt teljes a zűrzavar, hamis adatok sokasága, meg nem értések, vélemények, rögzült elképzelések, pletykák és bizonyos érzelmi állapotú emberek tejhatalma, akik úgy néz ki tudják miről beszélnek, aztán az eredmények katasztrofálisak. Napi példa (egy neves Dr. Professzor, Pszihológus, személyi tréner, személyzeti specialistához küldenek egy drogfüggőt, mert ő a szakember és majd ő leszoktatja, mert ismeri a drogos személyiséget és hosszú idő alatt, nagyon drágán, megpróbálja a lehetetlent, ha nem túl későn kapta meg a páciensét) Eredmény: a fiatalember több hónapos “kezelés” után az egyik kezeléskor, kiugrik a kezelés szünetében az ablakon a Nagykörútra. Meghal, felelős nincs, véletlen baleset, vétlen mindenki, vizsgálatot lezárják és minden megy tovább…A boncolás során kiderül, hogy egy másik fajta orvos által felírt a “drogleszoktató” – drogot találnak a vérében.

Látjuk a társadalomban, hogy ez hova vezet, aki viszont tisztán akar látni, a tényeket, a valódit, lerántva a leplet, az álarcot, vagy a társadalmi mázat, az vegye igénybe ezt a Performia által kínált szolgáltatást, amikor önmagát szeretné vagy bárki mást megismerni, akivel útjai rövidebb, hosszabb távra, akár egy életre összeköttetnek.

Ági remekül szervál, fogad, röptézik, jók a tenyeresei és ha kell fonákot is tud. Baráti beszélgetés kanyarodott ki, abból a “nagyon komoly analízisből” – amire néhányan úgy tekintenek, hogy ki sem merik tölteni a teszteket, juj most kiderül; hogyan kéne jól kitölteni, kicsit jobbítok a válaszaimon, majd az interjún eladom magam stb.

Felesleges. A teszt még ezt is kimutatja, még a rejtett gondolataid is. Meg azt, melyik az a képességed, amit öregem érdemes fejleszteni, már ha nem akarsz bajba kerülni…”újra, megint, állandóan, ez a formám, ilyen vagyok, utálom magam, így kellett lennie, ez vagyok én, beletörődtem, mert ezen nem lehet változtatni, ő(k) a hibások, ki nem állhatom, az mindig is így volt, megérdemlem” stb.

Nem kérdés többé: jó lesz vele vagy inkább nélküle, beválik – elakad, megcsinálja- elrontja, igazat mond – hazudik, bírja – kidől!

Remélem mihamarabb, minél többen megismerik, használják ezt a lehetőséget és végre mindenki bátran önmaga lehet, ami a környezetének is jó!

Szurkolok nektek és ajánlom magam, titeket!

Köszönettel:

Gyuráki Attila”

Mi is köszönjük Attilának, hogy leírta a véleményét!

Ha kíváncsi vagy személyiségtesztünkre, itt tudsz utánanézni.

Csermák Ágnes
személyzetfelvételi specialista