Ha cégvezető vagy, talán ismerős. Munkájukba, saját vállalatukba beleragadt vezetőkkel pörög a mókuskerék, és felőrölheti sokak legszebb éveit, életkedvét és cselekvő erejét.

Ma 10 vezető közül 9 személyzeti problémákkal küzd. Ezért folyamatosan ott (is) kell lennie, ahol egyébként vezetőként semmi közvetlen keresnivalója nem volna.

Például jelen kell lennie a termelésben, hogy folyamatosan ellenőrizze a minőséget. Már csak ezért sem alhat igazán nyugodtan. Aztán meg az új emberek folyamatos betanításával is foglalkoznia kell. Ez is rengeteg időt és energiát vesz el.

Nem is sorolom tovább. Már ez önmagában két olyan poszt, amit a többi mellett kín lehet egyedül cipelni!

Nem is beszélve arról, hogy szeretnénk, ha azért magánéletünk, hobbink, vakációnk is lehetne – és más hasonló „apróságok”, amik nélkül nem teljes az élet.

Kérdezzük hát inkább azt: mi a megoldás?
 

Így juthat több időd arra, amit a cégvezető kell csináljon

 
Induljunk ki abból, hogy mi lenne az ideális kép!

Az igazi vezető nem attól lesz azzá, hogy ezt a hangzatos és valóban szép címet írja a névjegyén vagy az irodája ajtaján. Hanem attól, hogy felülről és kívülről is rá tud nézni a dolgokra. Ezért a jövő tervezésével tud foglalkozni. Irányítani tud. Nem tűzoltással kezeli, hanem megelőzi a cége problémáit, és így egyre nagyobb sikereket ér el.

Mi ehhez képest a szomorú valóság? Az említett 10 vezető közül 9 lyukakat tömköd be, és hiányzó láncszemeket pótol. Rendszerint mindkettőt a saját figyelmével, idejével és energiájával.


És mi az oka ennek? Az az egyszerű törvényszerűség, ami ugyanolyan általánosan hat, mint a fizikában az általános tömegvonzás törvénye. Csak itt a vezető folyamatos jelenlétét vonzza magához a tonnás súlyú probléma.

Mégpedig arról van szó, hogy ha egy cégben nem stabil egy terület, és ha valami nincs rendesen megalapozva, akkor azt az ügyvezető csinálja. Ez az intő jel, amiből rájöhetsz arra, hogy hiányzik valami: mindig saját magaddal kell pótolnod a hiányt, és ez idővel felőröl.

De van megoldás is. Ez pedig az, hogy utána kell járni, és ki kell nyomozni, hogy pontosan hol rejlik a problémák ősforrása. Mi az az egy dolog, amit ha jól csinálunk, rögtön könnyebbé válhat minden más?

Ezt a tényezőt kell megváltoztatni ahhoz, hogy a cégbe beleragadt ügyvezető kijöhessen végre a napvilágra, ha nem is rögtön teljesen szabaddá vált tulajdonosi pozícióba, de legalább „csak” mint ügyvezető tudjon tevékenykedni, akinek a felelőssége nem a mindenesi szerep, hanem a jövő tervezése.

Ezt a kérdéskört járja körül új tréningünk, A hiányzó összetevő, amelynek az a célja, hogy a one man showból, vagyis az akárhány fős, de lényegében a vezető személyétől függő és ezért egyszemélyes vállalkozásból önműködő vállalatot varázsoljon.

Szeretettel várlak erre a különleges képzésre, ha Te is úgy érzed, hogy az idei tavasz jó alkalom lehet egy kicsit megújulni!
 
 
Nemes-Nagy Szilvia
Személyzeti és vezetési szakértő
Építsd Fel A Csapatod!

Szeretnéd megtalálni a hiányzó összetevőt a saját céged számára? Gyere el az új tréningre, amely a legfrissebb adatokra épül! Kattints tovább a linkre, és megtudod, mit tehetsz a cégvezető jól megérdemelt nyugalmáért!