A héten megtartottuk az év utolsó Performia Vezetői Klubját, ami egyben Mikulás buliként is funkcionált. Aki ott volt, az tudja, milyen vidám hangulatban telt, aki nem, azt várjuk jövőre!
Mit tanultunk a mostani PVK-án? Merthogy minden alkalommal okosodunk is a meghívott előadóknak köszönhetően. Decemberben Dr. Zentai Kinga tartott izgalmas, és kicsit félelmetes előadást az adatvédelmi szabályokról. A Te cégedet is érintheti a téma.

Így zajlott a készülődés a háttérben

A csapatunk lelkesen készült, hogy minden vendég otthon érezze magát nálunk. Feldíszítettük a házat, karácsonyi hangulatot varázsolva, ebben segítettek a különleges teák is, amik finom illattal és melegséggel töltötték be a termet. Hogy a hasznos tudnivalók és a rettegett adatvédelmi törvény jobban csússzon, gourmet szendvicseket készítettek munkatársaink. Izgatottan vártuk, hogy megérkezzenek az első “fecskék”. 🙂

A vendégek jöttek is, mosolyogva, vidáman! Csupa kedves emberrel szórakozva azért mégiscsak jobban esik a tanulás.

Miről volt szó?


Bekeményítettek az adatvédelem terén, vigyázz

Új adatvédelmi szabályozás lép életbe 2018 májusától, ami jóval szigorúbb, mint az eddigiek. Kinga szerint egy átlagos magyar kisvállalkozásnak szinte lehetetlen minden apró részét tökéletesen betartani. Kinek kell figyelnie, és mi a legfontosabb követelmény?

A lakossági ügyfeleket kiszolgáló cégek kössék fel a nacit!

Aki B to C, azaz Business to Customers üzletet folytat, annak ideje átnézni az új szabályokat, mert lesz velük teendője bőven. Mostantól jobban kell figyelni arra, hogy a vásárlók adatait hol és hogyan tároljuk. Fontos, hogy egyértelműen fel legyen tüntetve, hogy milyen adatot milyen célból kérünk el és tárolunk.


Lehetséges lesz egyáltalán betartani a szabályokat?

Igen, viszont nagy valószínűséggel szakemberre (jogászra, ügyvédre) lesz szükség hozzá, mert a törvénynek sok buktatója van. A cégvezető egyedül nem biztos, hogy mindent le tud fordítani magyarra és alkalmazni a gyakorlatban.

Még egy kulcs információ: a munkatársak adatai

A törvény kitér arra, hogy az alkalmazottak adatait is biztonságosan kell tárolni.

Reméljük, nem ijesztettünk meg senkit. A jó hír, hogy a Performia szolgáltatásaival kapcsolatos adatvédelmet szakemberrel kidolgoztatjuk, és az ügyfeleink teljes biztonsággal használhatják az eszközeinket. Legyen szó toborzásról, kiválasztásról, munkatársak teszteléséről, az adatokat megfelelően fogjuk kezelni!

A Performia Vezetői Klubra pedig jövőre is szeretettel várunk minden szuper, mosolygós ügyfelet. Aki pedig gondterhelten érkezik, azt garantáltan feldobjuk!Szűcs-Torma Mária,
a Performia kiválasztási és jelölttesztelési szakértője