Ha igazán inspiráló tippekre vágysz a személyzetkezelés és a cégvezetés témakörében, akkor ne a tévéműsorban keresd a neked szóló tartalmakat, hanem a Performia YouTube-csatornáján!

Bőségesen találsz itt olyan díjmentes videókat, amik egyből telibe találnak, és segítenek megoldani egy-egy vezetői dilemmát. Már az is kikapcsol és bátorít, ha pár percre rápillantasz ezekre a rövidfilmekre – és mindjárt másképp fogod látni a kérdést, amiből kiindultál.

Itt van például rögtön a hozzáállás és a hangulat kérdése. Nemcsak a húros hangszerekre jellemző, hanem az emberre, sőt: emberi közösségekre, cégekre is. Az, hogy miként „muzsikálnak” – mélyen és szomorkásan, vagy ellenkezőleg: szárnyalóan magasan –, a húrjaik hangoltságától függ. Ehhez érdemes megnézned ezt a filmecskét: Milyen az embereid alaphangulata?

Ha pedig a hangulatnál tartunk, könnyű kitalálni, hogy manapság mi az, ami a tutira leronthatja még a legoptimistább vezető kedvét is. Hát persze! A személyzeti problémák.

Superman kerestetik”: valahogy így kezdődne az álláshirdetés egy ideális világban, ha őszinték vagyunk. Csakhogy most ilyesmire végképp nincs lehetőség. Sok cégvezető azt mondja, hogy már annak is örül, ha van feje meg két füle a jelöltnek – a többi már részletkérdés… Hát ez se épp sikerrecept!

Szóval akkor mi is a jó hozzáállás? És mi a gond azzal, ha egyből lézerkardos jedi lovagokat akarunk felvenni? Nézd meg a videót az ideális munkatárs kereséséről!

Tudd meg: ha jól indulsz neki a probléma megoldásának, akár még a hasznodra is fordíthatod a munkaerőpiaci pangást. Mert gondolj csak bele! Az a vicc, hogy minden balszerencse jóra fordulhat azok számára, akik eldöntik, hogy sikert akarnak.

Például még akkor se mindenkinek van szerencsétlen napja, ha épp 13-ra esik a péntek a naptárban. Tudod, miért? Egyszerűen azért, hogy mert ami az egyik embernek szerencsétlenség, a másiknak szerencse. Mert egymással versenyeznek! Ahol valaki veszít, ott más meg nyer: logikus.

Ez így volt a gazdasági válság idején, és ugyanígy lesz most a munkaerőválsággal is. Hát íme, mit kell tenned, hogy Te nyerj belőle: Így lehetsz Te a munkaerőválság győztese videó!

Ez azonban mindössze három filmecske a temérdek díjmentes tartalomból, ami ráadásul folyamatosan frissül a Performia YouTube-csatonáján. Szóval érdemes könyvjelzőzni a böngésződben, és rendszeresen körülnézni itt – mert most már tudod, hogy mi az a csatorna, ami a Vezetőnek való.

Hasznos szórakozást!

Nemes-Nagy Szilvia
Személyzeti és vezetési szakértő
Építsd Fel A Csapatod!