Már másfél éves az Őszintén a személyzetről blog! Szoktad olvasni a bejegyzéseket?
Mivel elfoglalt vezetőként valószínű néhányról lemaradtál, összegyűjtöttük a legnépszerűbbeket, hogy a lényeg lényegének lényege meglegyen 🙂
Mindjárt jönnek a cikkek, de előtte még van egy fontos kérdésem. Milyen téma foglalkoztat mostanában a személyzettel kapcsolatban? Toborzás? Személyzetfelvétel? Kiválasztás? Lehet bármi, írd meg nekem, és ha van értékes tanácsom a témában, abból is születhet blogbejegyzés!

A vezető tehermentesítése lépésről lépésre

Azt hiszem, ezt senkinek nem kell elmagyarázni: a cégvezetők általában túlterheltek. Ami inkább magyarázásra szorul, hogy hogyan lehet ebből az állapotból kijönni. Ráadásul úgy, hogy a cég ne lássa kárát. Olvasd el a cikkben!

Két film, ami jobb, mint egy cégvezetési tankönyv

Az egyik film Az alapító. Mi a sztorija? A film a MCDonald’s terjeszkedéséről szól. A főszereplő, Jay Kroc egy házaló ügynök, aki – kevés sikerrel – kisgépeket árul. Kezdetben senki nem akar turmixgépet venni, erre a MCDonald’s nevű cég rendel hatot. Kroc azt hiszi, hogy tévedés történt, és elmegy hozzájuk. Amit ott lát, attól teljesen ledöbben…
A másik film, amit javaslok, egy tündéri vígjáték: A séf. Ez a mozi egy mesterszakács útkeresését mutatja be, igazán tanulságos, megható, és közben szórakoztató.

Lehet a Professionön kívül is állást hirdetni?

Tudjuk, a legnagyobb álláskereső és álláshirdető portál széles e határban a Profession. De mit használhatsz még? Vannak ingyenes lehetőségek is, amik működnek, vagy mindenképp rá kell költenünk a gatyánkat a hirdetésfeladásra?
Erről a témáról olvashatsz és szerezhetsz tippeket a blogbejegyzésben.

Szokatlan eszköz a munkatársak megtartásához

Oké, ma nehéz munkatársakat találni. Pont ezért annyira fontos, hogy ne veszítsük el a meglévő kollégákat. Ha sorra mennek el az embereink, még több újat kell keresnünk, és ez egyre nehezebb lesz. Megéri időt és energiát fektetni a jó munkaerő megtartásába.
Itt jönnek a tippjeink hozzá!

Jó olvasást kívánok!
És ne feledd, kérdezz nyugodtan, hiszen a blog érted van!

Nemes-Nagy Szilvia
Személyzeti és vezetési szakértő
Építsd fel a csapatod!