Mostanában nem jutott időd olvasni? Sebaj, összeszedtük azokat a blogbejegyzéseket, amik a legnépszerűbbek voltak a vállalkozók körében. Sok-sok jótanács jön egy helyre gyűjtve, zsebeld be őket egy bögre forró tea kortyolgatása közben!

1. 7 apróság, amiből rájössz, hogy a munkatársad felmondani készül

A héten a metrón utazva kihallgattam egy beszélgetést. Két építész futott össze, sok éve nem látták egymást, és elmesélték, mi történt velük, hogy megy az üzlet. Mivel nekünk is sok építész, tervező, mérnök ügyfelünk van, érdekelt, mit mondanak egymásnak. Kicsit közelebb csúsztam, és hegyeztem a fülem.
Nem volt nagy meglepetés. Arról beszéltek, ami mindenkinek probléma az iparágban. Végre vége a válságnak, eddig kihúzták valahogy. Viszont most, hogy újra folynak be a megrendelések, azzal a helyzettel kell megküzdeniük, hogy nincs, aki megvalósítsa a terveket. Elkészítik az épületeket fejben, papíron, de a munkaerőhiány miatt azt a legnehezebb elérni, hogy meg is épüljenek.
Tovább olvasom>>

2. Hogyan veszítsünk el egy jó munkatársat 10 nap alatt?

Csak úgy szorgoskodnak a képzett kollégák a cégben, és már nem tudsz velük mit kezdeni?
Egy percet se aggódj, van 10 ötletünk rá, hogyan szabadulj meg tőlük! Mindennap használj fel legalább egyet, és 10 nap alatt nyoma sem lesz a jó embereknek a vállalkozásodban.
Kezdhetjük?

1. Eleve úgy vedd fel, hogy még nem találtad ki, mi lesz a feladata.
Mindenképp úgy kezdd a személyzetfelvételt, hogy semmi elképzelésed nincs, kit akarsz felvenni a cégbe, és mit fog csinálni. Az a legjobb, ha abban sem vagy biztos, hogy akarsz-e egyáltalán munkatársat. Fő a bizonytalanság!
Tovább olvasom>>

3. Családi vállalkozás útmutató Martentől

Ezen a héten különleges blogbejegyzéssel jelentkezünk. Marten Runow tanácsai következnek, melyeket Barbora Hartmannovának mondott el egy interjúban. Az eredeti cseh nyelven jelent meg, de ha esetleg nem értené mindenki, most magyarul is elérhető. 🙂
Nézzük meg, mi okozza a legtöbb problémát egy családi vállalkozásnak, és mi az ellenszere!

Mi a legnagyobb akadály a családi vállalkozások alapításkor Marten szerint?
Tovább olvasom>>

Reméljük, tudtál inspirációt vagy akár konkrét ötletet is meríteni a fenti cikkekből.
Ha úgy érzed, tenni akarsz a toborzásod és a kiválasztásod fejlesztéséért, akkor ezt az előadást ajánljuk:
Új toborzási módszerek

Mit mond róla egy korábbi résztvevő?
„Világos, konkrét, egyértelmű, életszerű és 100%-ban használható ismeretanyagot kaptam. Örülök, hogy eljöttem!”
Pásztor Tímea
Gazdasági vezető
Total Lux Kft.