Mára egy kis meglepetéssel készültünk Neked, kiválogattuk az eddigi legnépszerűbb blogbejegyzéseket, hogy ha lemaradtál volna róluk, akkor most egyben elolvashasd őket.

Már fél éve, hogy elindítottam az Őszintén a személyzetről cikksorozatot, és nagyon élvezem, hogy hétről-hétre megoszthatom a tapasztalataimat és segíthetek a vezetőknek örömteli vállalkozást létrehozni.
Köszönöm a sok-sok pozitív visszajelzést, biztatást, ami érkezett levélben, a Facebookon vagy épp szóban!

Nézzük akkor a három befutó blogbejegyzést!

Ezt kell másképp csinálnod, ha új munkatársat akarsz

A mai munkaerőpiaci helyzeről általánosságban elmondhatjuk, hogy megmozdult, beindult a gazdaság, több a munka, több a megrendelés, ezért több új munkatársat kellene felvenni. Mivel többen tudnak elhelyezkedni, kevesebb az álláskereső. Nem csak kevés jelentkező van, hanem a minőség sem jó. Naponta többször kell azt kezelnem, hogy “nincs jelölt a munkaerőpiacon”. Igaz ez? És ha igen, hogyan találsz mégis jó embert a cégedbe?

A jó munkaerő megtalálásához Yamaha motor kell

A rádióban azt a hírt hallottam, hogy 2016-ban 20%-kal kevesebb a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon, mint tavaly ilyenkor. Persze az álláskeresők többen vannak, mint a regisztrált álláskeresők, de ezzel együtt is érezhetően csökkent a minőségi munkavállalók száma. Ezért a cégek már könnyebben megalkusznak kevésbé képzett, negatívabb hozzáállású jelöltekkel is, akikkel utána sok gond van. Pedig lehetséges jó munkatársat találni, erről lesz szó.

Miért ne vadássz a fejekre?

Új értékesítő kollegánk hideghívásokat csinál, ezért rengeteg féle céggel beszél egy nap. A termelő cégektől azt a kifogást kapja, hogy muszáj fejvadászatot csinálniuk. A jó mérnök hiánycikk, őket keresik meg fejvadászokkal, mert az a tapasztalatuk, hogy csak így lehet képzett szakembert felvenni. Azt mondják olyan dolgozót akarnak, aki máshol már bizonyított, de az épp dolgozik valahol, így “nekünk őket kell elcsábítani”.
Ma arról lesz szó, miért nem éri meg ilyen módszerrel összeállítani a csapatodat.

Nemes-Nagy Szilvia
Személyzeti és vezetési szakértő
Építsd fel a csapatod