Éppen a szabadságomat töltöm Koppenhágában, és rögtön egy nagy fába vágtam a fejszémet: könyvet írok a toborzás és a kiválasztás témájáról!

Több mint 20 éve foglalkozom a témával. Rengeteg előadást, tréninget tartottam a helyes kiválasztásról. Ügyfeleim, munkatársaim és nem utolsósorban a családom hosszas unszolására most leírom ezt a tudást egy könyvben. Izgalmas vállalkozás. Nem vagyok író, így ez most kihívás nekem. De örömmel teszem, mert hiszem, hogy sokan fogják olvasni és használni nap mint nap! Te mit szólsz hozzá?

bicikli

Miért pont a toborzás és a kiválasztás lesz a könyv témája?

Úgy látom, hogy van egy nagy űr a fejekben a megfelelő emberek toborzásával, kiválasztásával és felvételével kapcsolatban. Rengeteg kérdéssel szoktak bombázni a témában a legintelligensebb és rutinos vezetők is. A készülő könyvben rövid sikertippeket adok, amiket azonnal tudsz alkalmazni. Hamis adatokat akarok kiütni, és stabil, egyszerű adatokat akarok adni, hogy minden vezető  teljesen megérthesse a toborzás és kiválasztás lényegét. Hiszen ha egy tárgykörnek ismerjük a törvényszerűségeit, alapfogalmait, akkor nem lesz többé ezoterikus. Egy vezetőnek legyen képes megfelelő embereket kiválasztani a céljai eléréséhez. Ez a könyv ebben ad majd útmutatást.

Az első néhány oldala már kész is

Itt, a napsütésben és a sok-sok bicikli között épp arról írok, hogy mi a különbség a toborzás és a kiválasztás között. Olyan kérdésekre adok választ, mint:

1. Mit csinálj, ha alig jelentkeznek az álláshirdetésedre?
2. Hogyan találj munkatársat egy nehezen betölthető munkakörre?
3. Hogyan győzz meg egy szuperjelöltet, hogy Nálad dolgozzon, ne másnál?
4. Mire figyelj legjobban az állásinterjún?

Írd velem Te is

Ha Neked is vannak még kérdéseid a témában, tedd fel őket hozzászólásban vagy e-mailben, és a válaszok bekerülnek a könyvbe. Nagyon örülök a kérdéseknek, sztoriknak, meglátásaidnak!

Segítesz nekem könyvet írni? Jó játék lesz!