Voltál már valaha tagja egy olyan csapatnak, ami nyüzsög megállás nélkül? Ha valamit el kell intézni, akkor az megtörténik. Semmi komplikáció, semmi késés, semmi kifogás, hogy miért nem lehet megcsinálni – egyszerűen csak megcsinálják?

csapatmunka

Képzeld csak el, milyen könnyen menne minden, milyen gyorsan lennének kezelve a dolgok, és mennyi minden lehetne még így megoldani, ha minden egyes alkalmazottad így dolgozna?

A nap végén pedig nem az lenne, hogy semmiben sem értünk el haladást annak ellenére, hogy egész nap megállás nélkül dolgoztunk – ami egy nagyon gyakori szituáció néhány vállalkozásban -, hanem mindenki elégedetten távozik, mert tudja, mennyi mindent megoldottak ma, mennyi mindenben értek el haladást.

És ezekből a napokból hetek, hónapok és évek lesznek, amik mind fejlődéssel és terjeszkedéssel telnek. Célokat ér el a vállalkozás és sikeres lesz, legalább annyira, amennyire azt a megalapításakor remélted!

De hogyan építek fel egy ilyen csapatot?!

Hiszed vagy sem, nem kell hozzá egy briliáns elmével megáldott csapat, akiknek sokéves tapasztalat áll a háta mögött és a világon létező összes problémát megoldja egy szempillantás alatt!

Ami kell hozzá, az valójában nagyon kevés – de az a kevés is elég ahhoz, hogy egy olyan napból, amiben a munkatársak egyharmad részt termeltek és kétharmad részt voltak „elfoglalva” (ami végül egy nagy semmit eredményez), egy olyan napot csinálj, ami 100%-ban termeléssel telt. Bár nem kell zseninek lenned ahhoz, hogy alkalmazni tudjad ezt, de amikor teszed, mindenképpen annak kell hogy látszódj!

És talán tényleg az vagy. Végül is olvasod ezt a bejegyzést, így keresed és hajlandó is vagy használni az adatokat, hogy sikeres légy. Ez elég okos dolog.

Milyennek kell lennie, és mit kell tennie egy ilyen csapat tagjainak?

motemploy

Feltételezve azt, hogy a csapatod tettre kész és felelősségteljes, ezen kívül már csak egy pár dolog van, amire szükségük lehet:

  • stabilnak kell lenniük
  • meg kell érteniük, hogy mit csinál a cég, és hogyan csinálja azt
  • meg kell tanulniuk, hogyan kerekedjenek felül problémákon ahelyett, hogy a problémák kerekednének felül rajtuk
  • tudniuk kell, hogyan kell dolgozni

A lista nem hosszú.
De tudod, hogyan érd el mindezt az alkalmazottaidnál?
Hogy mindent megtudj róla, gyere el a Hogyan vegyünk fel hosszútávon is megfelelő munkatársat szemináriumra!