Ki ne találkozott volna a Facebook hirdetések alatti „én jelentkeztem, de még csak vissza sem jeleztek!” vagy „elküldtem az önéletrajzom, de szóra sem méltattak.” típusú hozzászólásokkal? Te is biztosan láttál már hasonlót.

De miért is feszegetjük ezt a témát? Ebben a cikkben kifejtjük.

 

Hogyan építsd le nagyon könnyen a céged hírnevét?

Vajon belegondoltak már a cégek abba, hogy milyen szinten rontja a megítélésüket, egy-egy ilyen neheztelő komment?

És még ha le is tiltjuk ezeket a hirdetés alól, mi van a szájról szájra terjedő hírekkel? Pár ilyen megsértett pályázó nagyon komoly ellentábort tud építeni az éppen aktuális cégnek.

Mindig voltak, vannak, és lesznek olyan munkavállalók, akik panaszkodnak a volt munkahelyükről, joggal vagy jog nélkül. Itt most nem őket említjük.

Most azokról a jelöltekről beszélek, akik elküldték a jelentkezésüket, netán részt vettek egy interjún. Sajnos számtalan esetben maradnak értesítés nélkül. Pedig attól függetlenül, hogy mi lett az eredmény, illik visszajelezni nekik. Nem kevesebb, mint a cég jó híre és a jelöltek jó érzése múlik ezen.

 

 

Elrettentő kommentek

Mi van akkor, ha épp a tuti befutó jelötünk olvassa ezeket a visszajelzéseket a közösségi médiákban?

Mi van, ha ennek hatására úgy dönt, hogy nem jelentkezik az adott céghez, hiszen úgysem fognak visszajelezni a pályázatára. Azonnal kialakít egy negatív képet a kommentek láttán a cégről, mi pedig elveszítünk egy vagy több remek jelöltet.

Remélem sikerült szemléltetnünk, hogy eléggé sok minden múlhat azon, hanem reagálunk a jelentkezésekre.

 

Mert pont erre van ideje a HR-nek…

Pontosan tudjuk, hogy a HR-nek van ezer meg egy feladata, amit el kell látnia, és a heti 40 óra sok esetben nem elég. Így van egy fontossági sorrend, ami alapján kezelik a feladatokat és nem csoda, ha a több száz jelentkező kiértesítése a végére marad.

Ettől még nem szabad kihagynunk a visszajelzéseket!

Mi a megoldás?

Létezik egy olyan online előszűrő szoftver, amivel a lehető legegyszerűbben kezelhetők a kiértesítések. Ez pedig az Interspeedia online HR szoftver.

Ebben a rendszerben előre el lehet készíteni sablon e-maileket, amit csoportosan, egy gombnyomással ki lehet küldeni a jelölteknek. Név szerint tudjuk szólítani őket, és a jelentkezők nagyon hálásak azért, hogy kapnak visszajelzést és ráadásul gyorsan. Így nagyon egyszerűen megoldható az a probléma, hogy minden jelentkező értesítést kapjon.

Ezzel a rendszerrel mindenki nyer. A HR-es, a cég és a jelentkezők is!

 

Próbálja ki INGYEN! >> Kattintson a részletekért! <<