Toborzás felsőfokon – hogy mindenki húzza a szekeret

Cégvezetőként a toborzás nem a legkedvesebb elfoglaltsága az embernek. Sok időt, energiát, pénzt emészt fel. És bizony gyakran megesik, hogy később kiderül, hogy a ’kiválasztott’ nem alkalmas a munkára. Finoman fogalmazva: emberileg vagy szakmailag nincs a topon.

A toborzásnál kell kézbe venni a dolgokat

Egy cég irányításánál fontos, hogy a feladatokat ki tudjuk adni a kezünkből. Azonban a toborzás nem ilyen. Csak akkor lehetsz száz százalékig biztosan a sikerben, ha nyomon követed az eseményeket. Fontos, hogy mielőtt belevágsz, tudd: kit akarsz, számodra ki a tökéletes az adott feladatra.

ji1

3 dolog, amit a jelentkezőről tudnod kell

1.    Valóban megvan-e a szakmai tudása, vagy csak a papírosait lobogtatja

2.    Tényleg olyan jó fej, mint amilyennek mutatja magát, vagy csak megjátssza

3.    Valóban hosszú távra keres munkát, vagy csak átmenetileg, míg össze nem jön, amit igazából akar

A Performia Hungary a több évtized alatt kifejlesztette saját rendszerét, mely segít abban, hogy a toborzás ne a kaparós sorsjegyhez hasonlítson. Ez a rendszer alkalmas arra, hogy megmutassa, mi van a felszín alatt. A céged számára gyorsabb terjeszkedést, stabilabb személyzeti helyzetet, nagyobb profitot, jobb eredményeket és kevesebb stresszt garantál.

Hatás, ellenhatás

Mert nem kell látnoknak lenned ahhoz, hogy a toborzás megérje az árát, csinálhatod jól is. Azt simán leellenőrizheted, hogy a jelentkezőnek valóban megvannak-e a felsorolt végzettségei. Azonban az is nagyon fontos, hogy ha felveszed, hogyan fog hatni a munkahelyi légkörre, morálra. Egy ember ugyanis lehet építő és romboló is. És hiába jó szakember valaki, ha megmérgezi maga körül a levegőt. A sutyorgás, intrikázás a teljes csapat teljesítményét nagyon le tudja rombolni. Már a toborzásnál ki kell szűrnöd ezeket.

ji2

3+1 képesség, amit megszerezhetsz

1.    A toborzás során fel tudod ismerni, hogy a jelentkezőnek milyenek a valódi személyiségi jegyei

2.    Tudni fogod, hogy az adott ember hogyan hatna a már meglévő csapatodra

3.    Megtanulsz különbséget tenni a termelékeny és a kártékony emberek között

3+1. Az összképet átlátva el tudod dönteni, hogy ki a tökéletes jelölt a feladatra

Ha szeretnéd, hogy csak olyan alkalmazottad legyen, aki húzza a szekeret, lojális a céghez, és jó légkört teremt maga körül, segítünk:
Toborzásról és kiválasztásról szóló előadásunk részletei itt>>