Az a cégvezető, aki el van havazva, az nem vezet, hanem agyondolgozza magát. Mert ha vezetne, akkor lenne egy önműködő csapata. És önműködő csapata akkor lesz, ha a vezetői képzettek és úgy tudják irányítani a munkatársaikat, hogy akkor is dolgozzanak, ha épp senki sem néz rájuk. És ez az a pont, amikor már nem kell belefulladnia a munkába, és foglalkozhat azzal, amivel egy ügyvezetőnek kell: megálmodni a jövőbeli célokat, kidolgozni az ehhez vezető stratégiát, leosztani a feladatokat a munkatársak között és elérni, hogy mindenki a legjobb tudása szerint elvégezze a munkáját.

 

A munkamániás

Van egy rossz hírem. Ha te azok közé tartozol, aki imádja túlhajszolni magát, mert mindig mindent Te akarsz megoldani, és inkább elvégzed a feladatokat, minthogy kiadd egy munkatársadnak vagy vezetődnek, akkor valójában te nem az ügyvezetői posztot viszed. Egy cégvezetőnek elsősorban nem az a dolga, hogy a cégben dolgozzon, hanem az, hogy a cégen. Óriási különbség!

Számtalanszor felmértük már, hogy a valóban sikeres vezetők attól azok, hogy valamennyi időt kiszorítva a cégen is dolgoznak. És azok a vezetők, akiknek ez nincs benne a heti rutinban, legtöbb esetben az időre hivatkozva, kevésbé eredményesek. Ez a tény fényes nappal is világít!

 

 

Bármilyen iskolát is végeztél, egészen biztos vagyok abban, hogy cégvezetést sehol sem tanultál. Pedig ez is egy szakma és mivel emberekért felelsz, akik figyelnek téged és hallgatnak rád, nem engedheted meg magadnak, hogy ne járj élen a tudásoddal! Fektess időt a saját magad képzésébe, mert muszáj!

Mindenkinek 24 órából áll egy nap, senkinek sincs ennél se több, se kevesebb. A kérdés csak az, hogy mit raksz bele abba a 24 órába. Nem létezik olyan, hogy időhiány, csupán fontossági sorrend van!

 

És ha az ideális képed nem az, hogy túlhajszolt vezető vagy, akkor képezd magad és csapatodat!

 

Vegyél, részt A gyakorlatias vezetés képlete tréningünkön ONLINE! –> Kattints ide! <–