Hirtelen jött a válság és óriási káoszt hozott magával. Az emberek rettegnek, a cégvezetők pánikolnak, a gazdaság hanyatlik és senki sem tudja, hogy ennek mikor lesz vége…

 

Két részre oszlott a piac

 

A cégek egy bizonyos szegmense ma arra kényszerül, hogy elküldje, akár a legjobb embereit is, mert nem tud nekik munkát adni. Megrendelők mondják vissza az igényeket és ezáltal leállt a termelés.
Ennek következménye pedig, hogy a cégek óriási bevételektől esnek el és veszélyben van a túlélésük.

A másik oldalon pedig azok a cégek állnak, akik termékeikkel megnövekedett piaci igényeket (élelmiszer, higiénia, vitaminok, stb.) szolgálnak ki, és ehhez most jóval több munkaerőre van szükségük.

Az egyik oldalon emberek ezrei veszítik el a munkájukat, míg a másik oldalon emberek ezreire van szükség, hogy a cégek termelni tudjanak. Kissé átrendeződött most a piac és a baj csak az, hogy elég hirtelen.

 

Pánik, avagy a biztos halál

 

A világban és az embereken eluralkodott a pánik, ami sajnos egy várható reakció volt. A munkavállalók féltik az állásukat, a cégek félnek, hogy nem élik meg a holnapot és emiatt az egész csapat kétségbe van esve, beleértve a cégvezetőt magát is.

A helyzet viszont az, hogy egy cégvezető véleményformálója a munkavállalóinak és azoknak a partnereknek is, akikkel együtt dolgozik. Egy vezetőnek józannak kell lennie, mert a munkatársai tőle várják az útmutatást és a megoldást. Óriási a felelőssége ezen a poszton.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy megoldásokban gondolkodjon! Mindig!

 

Mégis mit tehetünk pánik helyett?

Elsősorban igaz adatokat kell gyűjteni a jelen helyzetről. A média hajlamos kicsit nagyobbnak bemutatni egy adott problémát, mint amilyen valójában. Tájékozódni kell, hogy mik a valós adatok és mekkora a baj. Valódi adatok kellenek!

Emellett meg kell nézni, hogy milyen egyéb tevékenységekre van szükség cégen belül. Ha megnövekedett a megrendelés, akkor gyorsan toborozni kell, hogy ki lehessen szolgálni az igényeket. Ha átszervezésre van szükség, akkor pedig azt kell villámgyorsan megoldani. A lényeg, hogy a pánik helyett valamilyen akcióra kell fogni a csapatot, mert különben biztos a bukás.

Nagyon sokszor hallani, hogy egy válságos helyzetben legalább annyi lehetőség is van, mint amennyi veszély!

 

Kívánjuk, hogy ez a mostani időszakra is igaz legyen!

 

 

Képzéseink ONLINE is elérhetőek! Kattints a linkre! –>