Nem könnyű ma a cégeknek túlélni, hiszen a gazdaság a koronavírus helyzet miatt le van bénulva. Viszont válságot nem először élünk át, éppen ezért vannak sikeres mintáink. És ez jó hír!

Egy tanulmányban megvizsgálták, hogy mi a közös azokban a cégekben, akik túléltek már korábban válságot, és találtak 3 közös pontot. Ez a 3 pont lehetne a mai vállalkozásoknak egyfajta sikerrecept is.

 

Sikerrecept, avagy hogyan éld túl a válságot?

 

  1. Legyen kiváló minőségű a terméked!

Hiszen most nagyon gyorsan lecserélnek minket az ügyfeleink, ha nem tudunk nekik jót szolgáltatni. Válságos időkben az emberek többször is meggondolják, hogy mikor mire költenek és ha kiderül, hogy minőségtelen termékre/szolgáltatásra ment el a pénzük, akkor elég nagy a valószínűsége annak, hogy legközelebb nem minket választanak.

 

  1. Legyenek pénzügyi tartalékaid!

Ez az időszak megkövetelhet nálad is némi átszerveződést, ami időt vehet igénybe, és ezalatt sajnos nem biztos, hogy tudtok bevételt teremteni. Ha csökken a megrendelések száma, vagy a fogyasztóid most kicsit meghúzzák a nadrágszíjat, akkor az neked szintén bevétel kiesést jelent. Mindig legyen vésztartalékod!

 

  1. A válságot túlélő cégeknek minden esetben egy igazán jól szervezett és jól működő csapata volt.

Van itt egy törvényszerűség: a válság mindig fellendülést hoz! És ezek a fellendülések mindig gyorsabban követeznek be, mint ahogy azt gondolnánk.

Éppen ezért most a nagyon fontos, hogy becsüld meg a csapatodat és ha lehet, ne küldj el senkit! Termeltesd őket, adj nekik munkát, ez most több okból is fontos.
Egyrészt mert most a válság ideje alatt még több és még keményebb munkára van szükség, mint bármikor máskor.
Másrészt pedig muszáj, hogy ne lassuljanak be ez alatt az idő alatt, mert ha vége lesz ennek az őrületnek, akkor gőzerővel kell termelniük és szerencsésebb, ha nem kell őket „újraindítani” mert már sebességben vannak.

Ami pedig legfontosabb, hogy képezd magad és képezd a csapatodat!

Mert csak egy igazán erős csapattal tudsz visszatérni a válság után. Amennyiben a termelésetek most visszaesett, használd ki arra ezt az időszakot, hogy képződjetek. Sokan hivatkoznak arra egy normál időszakban, hogy a rengeteg munka miatt nincs idejük a saját és a munkatársaik továbbképzésére. Használd ki, hogy most van!

Ugyanis az fogja túlélni ezt a válságot és az fog kijönni győztesen ebből a helyzetből, akinek igazán jó a csapata és szervezett a cége!

 

>>> Hallgasd meg Nemes-Nagy Szilvia összefoglalóját a fentiekkel kapcsolatban! <<<