Ezt a blogcikket, most egy gondolatébresztőnek szánom. Ez most rólad szól, arról a valakiről, akinek volt egy álma azzal, hogy legyen egy saját cége.

Emlékszel még arra, hogy miért akartál cégtulajdonos lenni? Akartál valamit, ami a tiéd, ahol te szabod a feltételeket, amiből annyi pénzt tudsz keresni, hogy átlagon felüli életet élj, és ahol te osztod be az idődet, hogy többet tudj lenni a családdal, tudj élni a hobbidnak, legyen időd a barátokra és a kikapcsolódásra. A magad ura akartál lenni, jól sejtem?

Valami mást szerettél volna, mint az átlag és bátrabb is voltál, mint a legtöbb ember. Mert ma kell bátorság ahhoz, hogy valaki felvállalja a felelősséget azért, hogy munkát biztosítson egy csomó embernek, és vállalja a vezető szerepét, akinek mindig topp kell lennie, mert a csapata számít rá.

Ez kicsit sem könnyű játszma! De volt vele egy álmod

 

Ehhez képes a valóság

És ma, ha a vállalkozásodra gondolsz, akkor görcsbe ugrik a gyomrod és ha megkérdezném, hogy valóban boldog vagy-e, akkor nem biztos, hogy bíztató lenne a válasz.

Ahhoz, hogy a céged menjen, folyton bent kell lenned és irányítanod kell a csapatot. Ha vannak vezetőid, akkor egyel jobb a helyzet, de ha az a vezető nem tökös, akkor megeshet, hogy neked kell kézbe venned az alatta lévő területet is.

Korán bent vagy, későn érsz haza, otthon ahelyett, hogy teljes figyelemmel a családoddal lennél, a benti dolgokon kattogsz és a hétvégére, amennyiben szabad, annyira kimerülsz, hogy nem jut már energiád a hobbidra és a barátokra.

Van egy céged, aminek a rabszolgája vagy

Amikor belevágtad a fejszédet ebben az egészben, nem gondoltad volna, hogy ez lesz. Úgy tervezted, hogy sokkal jobb lesz az élet, de ehhez képes kimerültebb vagy, mint mikor alkalmazottként dolgoztál.

 

 

Küzdelem vagy játék? Képzeld, TE döntesz!

Van egy fontos kérdésem! Te melyik cégvezető iskolában tanultál meg céget vezetni?

Tudod mire gondolok? Ahol megtanították neked, hogyan kell egy csapatot irányítani és motiválni. Ahol megtanították, hogy kell jó embereket toborozni, az új munkatársakat betanítani és később mérni a teljesítményüket és önállóvá tenni őket.

Ahol megtanítottak valóban kommunikálni az emberekkel, és ahol valódi és működőképes eszközöket kaptál cégvezetőként ahhoz, hogyan legyél igazi csapatkapitány, akit a munkatársai vakon követnek. Ezeket hol tanultad meg mielőtt megalapítottad a céged?

Nyugi, tudom a választ…

Nem lehet, hogy az a szakadék, ami az álmod és a rideg valóság között van, csupán azért van ott, mert a képességeid és céljaid megvoltak, de a pontos útmutatót nem kaptad meg hozzájuk?

Mit gondolsz? Egy jól felépített folyamatosan bevételt termelő szervezet, egy önállóan működő munkatársi gárdával, akik akkor is viszik a céget, ha te éppen eltűnsz egy hétre, közelebb vinne téged ahhoz, amit el akartál érni azzal, hogy vállalkozó lettél?

Ha úgy érezd, ebben lehet valami, akkor még nem késő változtatni! Végezd el azt az iskolát, írasd be a munkatársaidat is és éld meg az álmaidat ezzel a vállalkozással úgy, ahogy azt eredetileg tervezted!

 

Nézd meg a mi vezető képzésünk miről szól! Kattints A gyakorlati vezetés képlete tréningünkre!