Napjainkban még mindig az egyik legnagyobb és legkárosabb KKV “betegség” az, hogy nincsenek a cégekben vezetők! Jellemzően a tulajdonos egy kézben tartja az összes területet és munkatársat.

 

Miért borzasztóan nagy hiba ez? 

Ha nincs egy jól átgondolt szervezeti felépítés, és egy tudatos rendszer a cégben, akkor minél inkább növekszik a cég, annál több feladatod lesz. Újabb munkatársakra van szükség, és ahelyett, hogy egyre több ember között oszlanának meg a feladatok, Te – mint egyetlen vezető – egyre inkább túlterhelt leszel, hiszen a dolgozók ontják rád a mindennapi problémákat.

 

Milyen következményekkel jár, ha egyetlen vezetőként vagy jelen a cégben?

A megoldandó feladatok, és problémák végtelen listája – ami egyedül a Te válladra szakad – végül oda vezethet, hogy már nem tudsz majd örülni az új mérföldköveknek a cég ételében. Nem lelkesítenek az új ügyfelek, mert csak a még több feladatot látod benne. Ezt hosszú távon, és úgy, hogy eredményes legyen a cég, nem lehet csinálni.

 

Mikor van szükség a vezetők felvételére, kinevelésére egy cég életében?

Nem fog tetszeni a válasz, de a vezetők kinevelésére már a cég indulásának első pillanatában szükség van. A vállalkozás életének legelején, amikor először van szükséged segítségre a feladatok elvégzéséhez, akkor “kisegítő” helyett egy olyan embert kell felvenned, aki képes vezetői feladatokat is ellátni. Olyan csapattársat kell keresned, aki most elvégzi az adott területhez tartozó feladatokat, és idővel képes lesz koordinálni azokat.

Ha nem kezdjük el időben a vezető kinevelését, akkor kívülről kell vezetőt felvenni, ami nehezebb neked is, hiszen meg kell találni az ideális jelentkezőt, aki minden téren alkalmas. Valamint a csapatnak is nehezebb elfogadni, hogy egy idegen ember fogja irányítani őket. Mindig azok a vezetők a legjobbak, akiket kinevelünk. Persze nem azt mondom, hogy lehetetlen máshogy felépíteni egy jó csapatot, csak nehezebb.

Mi a legfontosabb egy vezető kinevelésénél?

A vezetők feladata nemcsak a termelés irányítása, hanem az embereké is, és ahhoz, hogy megtartsuk a jó dolgozókat, akikből vezetők lehetnek, rengeteg figyelmet kell szentelnünk rájuk. Nem csak akkor kell figyelnünk, ha probléma van, fontos a dicséret, az elismerés is. Ha ezekre egy kidolgozott rendszert alkalmazol, és tényleg odafigyelsz rá a mindennapi cégvezetés során, akkor megszűnnek a HR problémáid, és nem kell nap mint nap a fluktuációval küzdened. A figyelem az egyik legnagyobb hiánycikk napjainkban. A társadalmunkra jellemző  elmagányosodásának, elszigetelődésének sok oka van, a felgyorsult ritmusú élet, a fogyasztói társadalomra való berendezkedés és a média is csak erősíti ezeket. Ha igazán sikeres céget szeretnél építeni, és egy olyan csapatot, amivel együtt dolgozhatsz egy közös célért, akkor ezt a hiánycikket, a figyelmet kell megadnod a munkatársaknak egy jól kialakított rendszeren keresztül.

 

Szeretnél még többet megtudni arról, hogyan építhetsz egy hatékony csapatot? Ismerd meg Hiányzó Összetevő tréningünket!>>

 

Nemes-Nagy Szilvia

Személyzeti és vezetési szakértő

Építsd Fel A Csapatod!