Ezen a héten igazi „multimédiásˮ bloggal szolgálhatunk Neked. Olyannal, ami szövegében a rövidség erényét gyakorolja – de cserébe átvezet a Performia saját, külön bejáratú YouTube-csatornájára.

Hogy miről van szó? Friss videóinkról, amik a leggyakoribb vezetői kérdések közül 4-re adnak választ.

Először is: egyáltalán minek Neked HR, ha céged még kicsi? Ez talán valami olyan úri huncutság, amire csak évek múltán lehet szükség. Majd ha nagyobbra nőttünk… Hát NEM! Ezt gondolni bizony tévedés.

Sőt, ha nem kezeled időben a személyzeti kihívást, akkor borítékolható, hogy nem is fogsz igazán nagyra nőni. Hiszen mindaddig, amíg nem a sci-fiben, hanem a valóságban élünk – vagyis nem intelligens robotok, hanem hús-vér emberek végzik a munka legértékesebb részét, amihez szív és lélek, törődés és kommunikáció kell –, hát addig az emberi tényező marad a legfontosabb állandó szinte bármilyen tevékenységi területen.

Ha pedig ez így van, akkor ismerned kell a választ is az alapkérdésre:

Hogyan oldd meg a HR-t, ha még kicsi a céged?

 
Lehet persze, hogy még nem igazán értesz egyet azzal a gondolattal, hogy a szűkebb szakmádon túl a személyzeti terület az, amihez elsősorban értened kell, ha kiemelkedően sikeres szeretnél lenni abban, amit csinálsz.

Semmi gond! Sőt: a kételkedés hasznos, mert vizsgálódásra serkent. De csak akkor, ha nyitott vagy a válaszokra is:

Nézd meg, hogyan kezdik el felépíteni a cégüket a nyertes vezetők!

 
Miután ezek az alapok megvoltak, és már következetesen haladsz a jó irányba, érdekes dologra fogsz felfigyelni. Tudod, miből jössz rá, hogy szintet léptél?

Nem abból, hogy egy csapásra eltűnnek a problémák életedből, és a megoldandó feladatok átadják helyüket a láblógatásnak és a semmittevésnek. Hanem abból, hogy újfajta problémáid lesznek a régiek helyett.

Most már nem azon töröd a fejed, amin egy évvel ezelőtt, hanem olyasmin, amiről nem is gondoltad volna, hogy még ezen is lehet rágódni – vagy egyenesen irigyelted azokat, akik abban a helyzetben vannak, hogy ez a legnagyobb gondjuk!

Pedig gond lehet ez is, amiről az alábbi videóban esik szó. Ám csak akkor lehet gond, ha már eredményes vagy. És szerencsére van megoldásunk is a „luxusproblémáraˮ:

Mit tegyél, ha a céged rabszolgája vagy, és át akarod adni a vezetést?

 
Összefoglalva az eddigieket, akkor hát mi az, amit a sikeres vezetésről tudnod kell? A Performia által javasolt szemlélet lényegét és kiindulópontját ebben a klipben találod:

Hogyan építenek céget, akik virágzó vállalkozást teremtenek?

 
Sok sikert kívánunk az alkalmazáshoz! Ha pedig menetközben kérdéseid vagy kihívásaid adódnak – és megjósolom: szinte biztos, hogy így lesz –, akkor azt is tudod, kihez fordulhatsz…

 
Nemes-Nagy Szilvia
Személyzeti és vezetési szakértő
Építsd Fel A Csapatod!