Vezetői U-teszt

Vezetői U-teszt (Exec U-teszt – az “U” az understanding [megértés] szó első betűje) egy 200 kérdésből álló teszt ami 10 személyiségjegyet mutat meg. A személyiségjegyek és ezek kombinációja egy grafikont ad, amely rengeteget elárul a személyiségről, továbbá arról, hogyan reagál az illető bizonyos helyzetekben, milyen típusú munka megfelelő számára, s hogy a személy valószínűleg sokáig marad-e az ön cégénél vagy nem, és ezen kívül még, sok más dolgot is.

Ez a teszt segíteni fog Önnek a jelöltek erős és gyenge oldalainak megismerésében. Megmutatja azt is, hogy a személy mely területen képes a fejlődésre, mi a legjobb módja a képzésének, lojális-e, hogyan kezeli a kritikát és a korrekciót, vajon megfelelő-e a rutinfeladatok elvégzésére, vagy esetleg folyamatos kihívásokra van szüksége, hogy ne unatkozzon.

Természetesen a termék létrehozásának képessége messze megelőzi a személyiség fontosságát, de az utóbbi még akkor is egy olyan tényező, amit  a cég ÉS a pályázó érdekében is át kell gondolni.

0