Vezetői alkalmassági tesztek

Ez a speciális teszt, vagy vizsga arra való, hogy megmérjük egy személy duplikációs szintjét. A duplikáció nem más, mint “annak a képessége, hogy megfigyelünk, és pontos másolatot készítünk valamiről”. Ez kiemelkedően fontos, amikor olyan vezetőket veszünk fel, akiknek képesnek kell lenniük elvégeztetni a munkát a felső vezetés által megszabott irány alapján, vagy akkor, ha éppen egy gépkezelőre van szükség egy drága gép kezeléséhez.
A duplikációs képesség egyenes arányban áll a kommunikációs képességgel, valamint a tanulási képességgel is. Azt figyelték meg, hogy azok a személyek, akik nagyon rosszul duplikálnak gyakorlatilag képtelenek bármit is megtanulni, és gondjuk van azzal, hogy magukat megértessék és másokat megértsenek. Az értékesítők és az értékesítési vezetők alkalmassági vizsgálatánál is fontos szerepet kaphat ez a teszt.

Baleseti hajlam kimutatása

Ez a teszt azt is megmutatja, hogy a személy hajlamos-e a balesetekre, amely sok munkahelyen fontos szempont, és amit figyelembe kellene venni.

Vezetői alkalmassági teszt a legjobb eredményeket akkor hozza, ha a személyiség elemzéssel együtt használjuk. Nem csak a vezetők számára fontos. A duplikáció felmérése még olyan munkakörök esetén is létfontosságú, mint a személyi titkár, titkárnő, ahol az utasítások eredeti szándék szerinti elvégzése megalapozhatja vagy megszakíthatja a munkatárs és a vezető viszonyát.

A vezetői alkalmassági vizsga során mérjük az időt, és általában 2-5 percig tart.

0